2.Dünya Savaşının Almanya Açısından Sonuçları
2.Dünya Savaşı, 55 milyondan fazla kişinin ölümü ile sonuçlanan ve her anlamda tüm devletlere zarar vermiş olan çok önemli bir savaştır. Birinci Dünya Savaşı’ndan yenik ayrılan Almanya, İkinci Dünya Savaşı’nda kaybettiklerini geri almak istemiş ancak kazanmak yerine daha fazla kaybetmişti.
2.Dünya Savaşı, özellikle Almanya açısında büyük kayıplara neden olmuştu. Alman nüfusu çok büyük kayıplar vermiş ve pek çok açıdan ciddi ekonomik hasarlar almıştı, özellikle Alman ekonomisi bu süre zarfında çok ciddi kayıplar yaşamıştı. Bu savaş boyunca 110 milyon asker silahlanmıştı ve 6 milyon Yahudi bu soykırımda yok edilmişti.
Yazı İçeriği
2.Dünya Savaşı Almanya Ekonomisi
Almanlar veya daha doğrusu Naziler, ülkeye hiçbir katkısı veya faydası olmayan yaşlıları engellileri veya çalışmayan herkesi öldürmek istiyordu. Böylece var olan her birey en yüksek kapasitede devlete katkı sağlayabileceklerdi. Naziler, Alman tarihine büyük bir kara leke olarak yansıdı ve şu anda Almanya’da Nazileri savunan protestolar yapmak veya bunları savunmak büyük bir suç olarak görülüyor. 2. Dünya Savaşı özellikle Almanya ekonomisine çok büyük zararlar verdi. Almanya ekonomisi batmış ve iflas etmiş ve insanlar bir yerlerden alışveriş yapmaya gittikleri zaman bir bavul dolusu para götürmek zorunda kalıyordu. Hırsızlar artık parayı değil bavulu çalıyorlardı, çünkü bavul, içindeki paradan daha değerliydi.
Savaştan Sonra Almanya
Almanya ekonomisi bu savaşta o kadar çok değer kaybetti ki 1 dolar alabilmek için 5 milyar mark ödenmesi gerekiyordu. Bu durum ülke ekonomisine çok büyük zarar vermişti. İkinci Dünya Savaşı’nı isteyen Almanya idi ve yenilen de Almanya idi. Bazı uzmanlar, Almanya’nın bu savaşa girmeseydi, en güçlü ikinci ekonomi olabilridi deniyor. Çünkü Almanya’nın şuanki ekonomisi yaklaşık olarak 4 trilyon dolar değerinde yani Türkiye’nin yaklaşık 6 katı kadar. İkinci Dünya Savaşı’nda komünistleri destekleyenler ve kapitalistleri destekleyenler olmak üzere Almanya ikiye bölündü. İkiye bölünen Almanya, Doğu ve Batı olmak üzere iki parça halinde yönetiliyordu. Nato, yani Kuzey Atlantik Örgütü ilk kurulduğunda üye olan ilk devletlerden biri Batı Almanya idi. Batı Almanya Nato’ya üye olduktan bir süre sonra Almanya’da birleşti ve kısa sürede kalkındılar.
Yorum gönder